˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Helgrillad Tri-tip med chipotle & sötpotatis

Tri-tip är en vanlig styckningsdetalj i USA och Brasilien. Den kan närmast jämföras med det som vi kallar rostlock. I detta recept helgrillar vi Tritipen i en god grillpasta och serverar med grillade Pimiento de padron, ugnsbakad sötpotatis samt en god sås.

I samarbete med: Cecilia Folkesson

60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g

    Tri-tip


  • Marinad/kryddpasta
  • 2 st

    chipotlechilis (rökt chili)

  • 1 st

    ekologisk lime (saft och zest)

  • 2 msk

    rapsolja

  • 2 st

    vitlöksklyftor

  • 1 msk

    soja

  • 0,5 tsk

    spiskummin

  • 0,5 tsk

    paprikapulver

  • Nymald svartpeppar


  • Ugnsbakad sötpotatis
  • 700 g

    sötpotatis

  • 1 msk

    rapsolja

  • Flingsalt


  • Tillbehör
  • Pimiento de padron

  • Valfri sås eller en coleslaw

Gör så här

  1. Mixa ingredienserna till marinaden/kryddpastan i mixer eller med stavmixer.
  2. Gnid in köttet med kryddpastan och låt vila i ca 30 minuter.
  3. Grilla köttet på båda sidorna till en innertemperaturen på ca 56–57°.
  4. Låt köttet vila i folie i ca 15 minuter innan du skär upp det.
  5. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skiva den i medeltunna skivor. Lägg i en långpanna och vänd i olja. Ställ tillbaka in i ugnen i 20–25 minuter tills potatisen fått en fin färg.
  6. Grilla snabbt Pimiento de padron på den kvarvarande värmen tills även de fått fin färg.
  7. Servera med valfri sås eller en coleslaw.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV